Toch geen Praga voor Aart…

Aart Bosman heeft besloten om dit seizoen toch niet aan te treden in de Superlights-divisie met een Praga R1. De tweevoudig kampioen van de Sport-divisie had voor dit seizoen zijn zinnen gezet op een nieuwe uitdaging, maar ziet daar op het laatste moment door een te korte voorbereiding toch vanaf.

In plaats daarvan heeft Bosman zijn Lotus weer van stal gehaald, waarmee hij dit seizoen gaat rijden in de Supersport-divisie.
Bosman had vorig jaar al laten weten dat hij dit seizoen met een Praga aan wilde gaan treden. Een nieuwe uitdaging in een uitdagende auto zag Bosman wel zitten. De regerend kampioen van de Sport-divisie had zich voorgenomen om deze winter veel te testen maar dat liep anders.

Door uiteenlopende redenen kon Bosman twee weken geleden op de Slovakia Ring pas voor de eerste maal in een Praga plaatsnemen en ook daarna was er bijna geen tijd om te testen.

Voornaamste reden voor deze vertraging was dat Praga lange tijd op zoek was naar een team dat dit seizoen de Praga in de Supercar Challenge wilde runnen. Enkele weken geleden werd pas bekend dat dit BlueBerry Racing uit Breda zou gaan doen. Transport van de auto moest nog geregeld worden, waardoor uiteindelijk niet op tijd getest zou kunnen worden tijdens de Supercar Challenge testdag op Circuit Park Zandvoort.

Bosman zag hierdoor zijn voorbereidingstijd korter en korter worden en keek daardoor niet meer met vertrouwen uit naar de Paasraces. Het is allemaal anders gelopen dan vooraf te voorzien was. Het is heel erg jammer want ik had veel van de Praga verwacht, maar het is momenteel niet anders”, aldus Bosman.

Het deed Bosman besluiten om voor seizoen 2014 toch weer terug te vallen op zijn oude liefde, namelijk de Lotus waarmee Bosman afgelopen seizoen kampioen werd in de Sport-divisie. Dit jaar wordt de Lotus ingeschreven in de Supersport-divisie, omdat de gewicht/pk-verhouding van de Sport-divisie voor seizoen 2014 naar beneden is bijgesteld.

Met man en macht heeft ASCA Soest de Lotus overgespoten voor dit seizoen zodat hij er weer als nieuw bij staat. Momenteel staat de snelle Lotus bij Van der Kooi Performance in Lochem om de Lotus technisch raceklaar te maken, aldus Bosman. Van der Kooi Performance zou dit jaar niet deelnemen aan de Supercar Challenge in verband met hun verhuizing naar Houten. We hebben ze uiteindelijk toch zo gek gekregen om onze Lotus dit jaar te gaan runnen.

Het paste bij Lotus dit jaar dus helemaal niet in de planning maar omdat ook zij benzine in de aderen hebben stromen gaan ze toch weer proberen om een kampioenschap aan hun cv bij te schrijven!