Alfa Romeo GT 1600 JUNIOR
MerkAlfa Romeo
ModelGT
Type1600 JUNIOR
InrichtingCoupé (2 deurs)
Vermogen motor125 PK
Aantal cilinders4
BouwjaarJune 1972
KleurBlue Hollandaise (blauw mica)
BekledingLeder (Rood)
BrandstofBenzine
VersnellingsbakHandgeschakeld, versnellingen
Km. Stand87.672 km
Cilinderinhoud1.570 cc
Gewicht (leeg)999 kg
BTW/MargeMarge
VerkoopprijsOp aanvraag
Kosten rijklaar maken € 395,00

 

Accessoires


Overige
Compleet gerestaureerd, Complete Fotoreportage restauratie beschikbaar, Inclusief bijpassend schilderij., Volledig gedocumenteerd

 

Opmerkingen


Geen Engelse achtergrond, maar wel heel mooi: de Alfa 1600 GT Junior.

Sinds deze Alfa 1600 GT Junior het daglicht voor het eerst zag, is hij goed onder handen genomen. De Alfa is in 1985 geïmporteerd vanuit Italië naar Nederland. Sindsdien is de auto een aantal keren flink onder handen genomen. De Alfa heeft sinds zijn verhuizing twee eigenaren gekend. De huidige eigenaar heeft de auto in 1989 aangeschaft en is tot de dag van vandaag de trotse eigenaar.
In 1997 is de auto volledig gestript en body-off gerestaureerd. Met deze restauratie is er onder andere een volledig nieuwe hemelbekleding geplaatst. Waar nodig werden nieuwe onderdelen verwerkt zoals rubber, raamstrips etc.

Bij een taxatie in 1997 werd de auto welhaast in concoursstaat beschreven. Na deze taxatie zijn de aangegeven punten gelijk aangepakt zoals, rozetten bumpers en stuur.
In 1998 is de gehele bekleding in rood uitgevoerd en is dan ook in zeer goede staat.
In 2007 is de auto volledig kaal gemaakt en gespoten (dit op preventieve basis). Op 1 punt is er ook nieuw plaatwerk aangebracht.
In de loop der jaren is waar nodig de techniek verbetert. Onder andere de Versnellingsbak, aandrijfas, koppelingsplaten, remcilinders etc.
Begin 2014 zijn er opnieuw delen onder handen genomen. Zo is de stoffering gerenoveerd en is het scherm aan de onderkant preventief vervangen.

Deze Alfa Romeo Junior is waarschijnlijk mooier dan hij ooit uit de fabriek kwam en dus zeker de moeite waard om eens te komen bezichtigen.
De auto is in januari 2017 getaxeert voor een bedrag van €35.000, wij bieden hem nu aan voor een actieprijs van €34.500
U bent van harte welkom in onze showroom aan de Meidoornkade te Houten. Voor meer informatie over deze auto kunt u contact opnemen met Willem van der Kooi op +31(0)30-4100490 of via Willem@vanderkooisportscars.nl

Hoewel alle gegevens met de grootst mogelijke zorgvuldigheid zijn samengesteld is Van der Kooi Sportscars niet aansprakelijk voor enige directe of indirecte schade die zou kunnen ontstaan door het gebruik van deze aangeboden informatie. Aan de in dit document verstrekte informatie kunnen op geen enkele wijze rechten worden ontleend of aanspraken worden gemaakt wanneer deze niet door een tekeningsbevoegde is ondertekend. Alle informatie is onder voorbehoud van druk-, zet-, prijs-, en programmeerfouten. Alle afbeeldingen zoals deze getoond worden zijn auteursrechtelijk beschermd en mogen niet worden gebruikt door derden.

 

Klik op de foto voor een vergroting.