Lotus Elise

Specificaties € 69.500,00

Bouwjaar2009
TransmissieAutomaat
KM Stand33.000 km
Datum27-04-2009
Cylinders n.b.
Vermogen motor204 PK
bodyOverig
cilinder inhoud n.b.
KleurSteel Blue
InterieurBruin

Opmerkingen


Iets heel bijzonders: namelijk een volledig elektrische Lotus Elise 111 R, één van de 8 wereldwijd! Deze Elise is professioneel omgebouwd naar batterij-elektrisch en komt met een correct Nederlands E-kenteken. De auto is uitgevoerd in de metallic kleur Steel Blue, met een prachtig lederen interieur. De middenconsole is gemaakt van carbon en de velgen zijn zwart gepoedercoat, met 'big brakes'.

De Elise is vanaf de 'core' professioneel opnieuw opgebouwd in 2020/2021, gebruikmakend van de laatste technologie en updates. Zo is daar een geheel vernieuwde aandrijflijn, inclusief batterij, BMS, draadboom, elektromotor, inverter, transmissie, lader, etc. Alles is volledig getest, betrouwbaar maar biedt bovenal: gigantisch genieten!

Deze elektrische Elise heeft een veruit superieure wegligging en driveability in vergelijking met een Tesla Roadster, doordat het zwaartepunt lager ligt, de voertuigmassa veel lager ligt, en de polaire inertia sterk verminderd is. De zware besturing van een Tesla roadster is geheel geëlimineerd in dit voertuig, hij stuurt zo precies en licht als een echte Lotus betaamt. Puur rijplezier, for the drivers!

Lees het artikel over deze auto hier, geschreven door Bart Oostvogels:
https://zerauto.nl/waarom-deze-lotus-elise-anders-is-dan-anders/

Tot slot, de specificaties van de aandrijflijn:
• AC Propulsion AC150, 150 kW, 13000 rpm.
• Borg Warner 31-03 transmissie, single speed, druktoetsenbediening vooruit/neutraal/achteruit.
• Instelbaar regeneratief remmen
• Single fase on-board lader, geïntegreerd in de inverter, 32A AC.
• Hoogvermogen Lithium Polymer Kokam SLPB pouch cellen, 100 Ah cel capaciteit, 370V nominale spanning, energie inhoud 37 kWh. Er is meer dan 200 kW elektrisch ontlaadvermogen beschikbaar. Deze cellen zijn oorspronkelijk voor militaire toepassingen ontwikkeld en zijn vandaag de dag een van de meest vermogens- en energiedichte batterijen beschikbaar.


Voor meer informatie over deze auto kunt u contact opnemen met Willem van der Kooi op +31(0)30-4100490 of via Willem@vanderkooisportscars.nl

Hoewel alle gegevens met de grootst mogelijke zorgvuldigheid zijn samengesteld is Van der Kooi Sportscars niet aansprakelijk voor enige directe of indirecte schade die zou kunnen ontstaan door het gebruik van deze aangeboden informatie. Aan de in dit document verstrekte informatie kunnen op geen enkele wijze rechten worden ontleend of aanspraken worden gemaakt wanneer deze niet door een tekeningsbevoegde is ondertekend. Alle informatie is onder voorbehoud van druk-, zet-, prijs-, en programmeerfouten. Alle afbeeldingen zoals deze getoond worden zijn auteursrechtelijk beschermd en mogen niet worden gebruikt door derden.

All specifications

merkLotus
ModelElise
TypeE
bodyOverig
gewicht(leeg)1000 kg
KleurSteel Blue
InterieurLeder
Bouwjaar2009
Datum27-04-2009
KM Stand33.000
Vermogen motor204 PK
CO2-emissie0 g/km
VersnellingsbakAutomaat
BrandstofElectrisch
Verkoopprijs€ 69.500,00
BTW / MargeMarge
Kosten rijklaar maken€ 395,00