About Zenos

Zenos, opgericht door Ansar Ali en Mark Edwards, respectievelijk voormalig CEO en COO van Caterham Cars, is gespecialiseerd in het design en de fabricage van lichtgewicht sportwagens.

Kenmerkende eigenschappen voor de modellen van Zenos Cars zijn een spannende, opwindende rijervaring, een laag gewicht, een scherpe prijs, geavanceerde, betrouwbare techniek en materialen, en een designfilosofie die stoelt op het principe dat vorm wordt bepaald door functie. Het E10-model is het eerste van drie modellen die Zenos de komende vijf jaar op de markt zal brengen.
zenoscars.com

E10

De E10 is een straatlegale tweezitter met circuitaspiraties. De 200 pk sterke Ford motor ligt midden in het chassis en is dwarsgeplaatst. Via een handgeschakelde 5-versnellingsbak wordt het vermogen overgebracht op de achterwielen. De topsnelheid bedraagt ruim 216 km/u en de acceleratie van 0 tot 100 km/u neemt slechts 4,6 seconden in beslag. Maak een testrit!

E10 S

De E10 S is een straatlegale tweezitter met circuitaspiraties. De 250 pk sterke Ford GDTI 2.0-liter turbomotor ligt midden in het chassis en is dwarsgeplaatst. Vanzelfsprekend worden de achterwielen aangedreven. Er zijn diverse versnellingsbakconfiguraties en overbrengverhoudingen beschikbaar om een ideale combinatie te verzorgen voor de verschillende motorvermogens. De topsnelheid bedraagt ruim 220 km/u en de acceleratie van 0 tot 100 km/u neemt slechts 4,5 seconden in beslag.  Maak een testrit!

E10 R

De E10 R is een straatlegale tweezitter met circuitaspiraties. De 350 pk sterke Ford 2.3-litre turbocharged EcoBoost motor ligt midden in het chassis en is dwarsgeplaatst. Vanzelfsprekend worden de achterwielen aangedreven. Er zijn diverse versnellingsbakconfiguraties en overbrengverhoudingen beschikbaar om een ideale combinatie te verzorgen voor de verschillende motorvermogens. De topsnelheid bedraagt ruim 250 km/u en de acceleratie van 0 tot 100 km/u neemt slechts 3,0 seconden in beslag. Maak een testrit!