Autotest – Lotus Exige Sport 410

Onlangs is de Lotus Exige Sport 410 - te koop bij ons in Houten - getest door automotive journalist Bart Oostvogels. De Exige maakte erg veel indruk, lees het volledige artikel hier: https://autorai.nl/autotest-lotus-exige-sport-410-2019/

Luid en duidelijk
“In deze Lotus ervaar je hoe het is om te genieten van puur autorijden. Gewoon eerlijk, to the point, communicatief en vermakelijk. De absolute hoofdattractie van deze Lotus schuilt achter de twee koolstofvezel kuipen, die overigens geweldig zitten. Lotus installeert in deze Exige Sport 410 een 3,5-liter aluminium V6 met Edelbrock supercharger. Deze zespitter klinkt sensationeel lekker. Alleen al om die reden zou je een Exige willen aanschaffen. Ik durf zelfs te stellen dat deze Lotus een van de best klinkende auto’s is van dit moment. Deze Lotus kan qua uitlaatsound opboksen tegen de Ferrari’s en Lamborghini’s van deze wereld. Kippenvel, elke keer weer als je de V6 in de toeren jaagt. Verslavend ook. Ik kan er persoonlijk geen genoeg van krijgen.

Let’s talk numbers. Want bij deze Exige Sport 410 zijn die heel indrukwekkend. Allereerst nog even de krachtbron. De supercharged V6 levert 416 pk en 420 Nm. Dat levert in combinatie met een leeggewicht van 1.100 kilogram een 0-100-tijd op van slechts 3,4 seconden. De topsnelheid komt daarnaast uit op maarliefst 290 km/u.

Voor straatritten is deze Exige Sport 410 momenteel de beste Exige die je kunt kopen. Hij heeft net dat beetje meer power als de Exige Sport 350 en leent de fenomenale ondersteltechniek van de meer op de circuitgerichte Exige Cup 430. Kortom: het beste van twee werelden.

Dit is een auto om smoorverliefd op te worden. Om de bakken vertrouwen die deze Lotus je geeft, om z’n looks, vanwege de sensationele herrie die uit de uitlaat komt, vanwege zijn puurheid. Dit is in alle opzichten genieten van autorijden. Luid en duidelijk.”

Recente nieuwsitems

Openingstijden Feestdagen
Geannuleerd: Pub Meets
Vacature: voorbewerker/schadehersteller
1 2 3 17