Pubmeet 26 mei verplaatst naar 2 juni wegens zeer speciaal bezoek!

Elisa Artioli, ook bekend onder haar blognaam ‘IamLotusElise’ op Instagram en Facebook, is op 2 juni 2018 vanaf 14.00 uur te gast bij Van der Kooi Sportscars tijdens de speciaal voor deze gelegenheid verplaatste pubmeet. Zoals de meeste Lotus liefhebbers weten is Elisa de naamgever van de Lotus Elise. Het model dat in de jaren negentig van de vorige eeuw heeft gezorgd voor het overleven van Lotus als sportwagenmerk.
 
Deze periode heeft dus een belangrijke rol gespeeld in de geschiedenis van Lotus. Het merk heeft toen in korte tijd verschillende eigenaren gehad, maar geen van die eigenaren drukte zo’n stempel op de toekomst van Lotus als de Italiaanse zakenman Romano Artioli. Artioli was toen ook eigenaar van Bugatti Automobili SpA, en ontwikkelde de EB110, één van de eerste supercars van de ninetees.
 
De overname van Lotus door Romano Artioli in 1993 maakte nieuwe investeringen mogelijk. In dat jaar werd een team gevormd om een nieuwe, state-of-the-art sportauto te ontwikkelen waarin meer dan in de modellen daarvoor de Chapman-filosofie herkenbaar moest zijn. Het team kreeg opdracht voor het ontwikkelen van een moderne opvolger van de Lotus Seven. Toen een naam bedacht moest worden voor het toekomstige succesnummer, hoefde Romano Artioli niet lang na te denken. De grootste vreugde in zijn leven, zijn kleindochter Elisa, was in het jaar waarin hij Lotus kocht geboren. Met een kleine aanpassing, om de naam ook internationaal zo goed mogelijk te laten klinken, was de naam van de nieuwe Lotus bepaald.
 
Elisa werd geboren in Bolzano, een stadje in de Noord-Italiaanse Alpen. Toen de auto werd onthuld op de Frankfurt Motor Show, had nog niemand de auto eerder gezien omdat Lotus erin geslaagd was om het model geheim te houden. Voor de onthulling werd de auto op een roterend platform geplaatst, bedekt met een doek waarop stond: ‘I am Elise’. Elisa werd ruim voor die tijd in de auto gezet voordat alle mensen bij de stand kwamen. Haar familie vertelde haar dat ze verstoppertje gingen spelen en dat ze heel stil moest blijven zitten ​​totdat iemand het doek van de auto zou trekken om de Elise met haar erin te laten zien. Ze wachtte heel gehoorzaam onder dat doek tot de onthulling, al staande terwijl ze zich vast hield aan het stuur van de auto. De rest is geschiedenis.

 
U kunt Elisa op zaterdag 2 juni ontmoeten tussen 14.00 uur en 16.00 uur bij ons aan de Meidoornkade 18 in Houten. Wij zorgen voor een hapje en een drankje. Laat u wel even weten of u van plan bent te komen en met hoeveel personen? Dat kan door een berichtje te sturen naar info@vanderkooisportscars.nl

Recente nieuwsitems

Vacature: Algemeen Medewerker
Geannuleerd: Winterfair 2020
VDK Rijvaardigheidstraining
1 2 3 17